Drs J. Poot is Oprichter van de Chipshol-groep. Hij is op 13 augustus 1924 te Vlaardingen geboren.

Na zijn studie sociografie, sociologie, geschiedenis en economie aan de GU te Amsterdam werd hij in 1949 Hoofdplanoloog bij de provincie Zuid-Holland. Hij leverde daar een bijdrage aan het opvoeren van de woningproductie van 15.000 tot 25.000 door tussen 1956 en 1958 samenwerking tussen de gemeenten in bouwdistricten in gang te zetten. Zuid-Holland met 20% rijksbevolking had 50% nationale productiestijging.

Interview met Jan Poot over zijn boek 'Final Call'

In 1960 richtte hij Eurowoningen NV op en werd president-directeur In de daarop volgende 10 jaar werden 20.000 woningen gerealiseerd via oprichting van bouwteams waarin samenwerking met gemeente, stedenbouwkundige, architect, aannemer etc. Introductie van: • nieuwe woningtypen: drive-in, meander; • nieuwe bouwmethoden: gietbeton, staal; • nieuwe financieringsmethoden: gewenningsbijdrage; • nieuwe advertentie technieken: wonen waar nog ruimte is. Stichting van woonparken o.a. Parkstad Leusden, waarin de bewoners samenwerken in een groenstichting; door overheid tot voorbeeldproject voor buitenlandse stedenbouwkundigen aangewezen.

In 1974 richtte hij de internationale Eurohome-groep, met ondernemingen in Nederland, België , Frankrijk, Zwitserland en USA waarvan hij president-directeur werd.

Bekendste projecten in Nederland: Residence De Wittenburg en Savoy in Scheveningen. In Zwitserland het project Fidaz in het skistation Flims. In Frankrijk kantoorgebouwen in Straatsburg (Centre Halles) en het skistation Valmorel (15% participatie). Het skistation Valmorel is door de Franse overheid tot modelstation aangewezen. Daarin 12 gemeenten, waarvan er voorheen 2 tegen elkaar procedeerden, tot samenwerking gebracht.

In 1986 richtte hij de Chipshol-groep op waar hij tot op heden een belangrijke rol heeft.

Naast zijn activieteiten binnen Chipshol is Poot de auteur van een aantal boeken

De affaire Westenberg

Waar gaat de affaire Hans Westenberg over?

17 oktober 2014

Westenberg loog weer tijdens hoger beroep in Arnhem

Poot: meinedige oud-rechter Westenberg roept meer vragen op

Is de affaire Westenberg, over de liegende vice-president van de Haagse rechtbank, het topje van een ijsberg?
Staat die zaak niet voor "een ernstige cultuurfout van de Haagse rechtbank", zoals de Nationale Ombudsman zich afvroeg, omdat niemand daar ooit vrijwillig met de waarheid naar voren wilde komen?

Lees verder »

Aangifte tegen Westenberg

Lees de aangifte tegen Hans Westenberg

Chipshol heeft aangifte gedaan tegen Westenberg

Lees hier de aangifte »


rechterwestenberg.com & os templates