Schiphol Group

Schiphol Group

Schiphol Group (statutair: "N.V. Luchthaven Schiphol") is een exploitant van luchthavens. Het bedrijf is eigenaar en exploitant van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Airport en Lelystad Airport en bezit 51% van de aandelen in Eindhoven Airport. Buiten Nederland neemt Schiphol USA Inc. deel in JFK IAT, dat Terminal 4 op John F. Kennedy International Airport bij New York exploiteert. Verder heeft Schiphol Austrialia Pty Ltd. een belang in Brisbane Airport Corporation, die de luchthaven van Brisbane in Australië exploiteert. Bij Schiphol Group werken ruim 2200 mensen.

De voormalige CEO Gerlach Cerfontaine werd per januari 2009 opgevolgd door Jos Nijhuis.

Schiphol

De belangrijkste activiteit van Schiphol Group is de exploitatie van Amsterdam Airport Schiphol. Qua aantal passagiers staat deze luchthaven in Europa op de vierde plaats, na Londen Heathrow, Frankfurt en Parijs Charles de Gaulle. Wereldwijd neemt Amsterdam Airport Schiphol qua passagiers de negende plaats in. Op vrachtgebied staat Amsterdam Airport Schiphol in Europa op plek drie, na Frankfurt en Parijs Charles de Gaulle. Algemeen gezien neemt de luchthaven hier de vijftiende plaats in.

Aandeelhouders

Schiphol Group is voor 75,8% eigendom van de Nederlandse staat (Ministerie van Financiën), 21,8% van de gemeente Amsterdam en 2,4% van de gemeente Rotterdam. Op 2 juli 2004 werd bekend dat de Nederlandse Staat het belang in de Schiphol Group wil verkleinen tot 51% 

De affaire Westenberg

Waar gaat de affaire Hans Westenberg over?

17 oktober 2014

Westenberg loog weer tijdens hoger beroep in Arnhem

Poot: meinedige oud-rechter Westenberg roept meer vragen op

Is de affaire Westenberg, over de liegende vice-president van de Haagse rechtbank, het topje van een ijsberg?
Staat die zaak niet voor "een ernstige cultuurfout van de Haagse rechtbank", zoals de Nationale Ombudsman zich afvroeg, omdat niemand daar ooit vrijwillig met de waarheid naar voren wilde komen?

Lees verder »

Aangifte tegen Westenberg

Lees de aangifte tegen Hans Westenberg

Chipshol heeft aangifte gedaan tegen Westenberg

Lees hier de aangifte »


rechterwestenberg.com & os templates