Camiel Eurlings

Camiel Eurlings

Camiel Martinus Petrus Stephanus (Camiel) Eurlings (Valkenburg, 16 september 1973) is een Nederlandse politicus. Hij is minister van Verkeer en Waterstaat in het kabinet-Balkenende IV en lid van het Christen Democratisch Appèl (CDA).

Eurlings werd geboren als zoon van Martin Eurlings, oud-gedeputeerde van de provincie Limburg en sinds 2007 burgemeester van Valkenburg aan de Geul, en groeide op in deze gemeente. Al op achtjarige leeftijd woonde hij vanaf de publieke tribune gemeenteraadsvergaderingen bij. Na het gymnasium in Maastricht, begon hij in 1993 aan een studie Technische Bedrijfskunde in Eindhoven. Daarnaast was hij politiek actief in zijn woonplaats en werd hij op 12 april 1994, op 20-jarige leeftijd, gekozen tot gemeenteraadslid van Valkenburg aan de Geul. Dit maakte hem op dat moment het jongste gemeenteraadslid ooit.

In 1998 studeerde hij cum laude af in een ingenieursopleiding met als studierichting bedrijfseconomie en marketing aan de Technische Universiteit Eindhoven. Datzelfde jaar bereikte hij bij het CDA een plek op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hoewel hij aanvankelijk op een onverkiesbare plaats stond, kwam hij toch, middels een intensieve campagne met voorkeurstemmen, in de Tweede Kamer. Daar maakte hij deel uit van het fractiebestuur. Hij werd onder meer woordvoerder Europese Zaken, Buitenlandse Zaken en Verkeer en Waterstaat.

Tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement in 2004 was Eurlings lijsttrekker voor het CDA. In het Europees Parlement, als voorzitter van de CDA-delegatie, hield hij zich bezig met Buitenlandse Zaken, Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse zaken.

Vanaf 2007 is Eurlings minister van Verkeer en Waterstaat in het kabinet-Balkenende IV. Hij is de jongste minister van dit kabinet en na Jan van den Brink (KVP) en Jan Pronk (PvdA) derde op de lijst van jongste ministers na 1815.

In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen. Hij is niet getrouwd. Kerkelijk behoort hij tot de rooms-katholieke Kerk.

Opmerkelijk:

De affaire Westenberg

Waar gaat de affaire Hans Westenberg over?

17 oktober 2014

Westenberg loog weer tijdens hoger beroep in Arnhem

Poot: meinedige oud-rechter Westenberg roept meer vragen op

Is de affaire Westenberg, over de liegende vice-president van de Haagse rechtbank, het topje van een ijsberg?
Staat die zaak niet voor "een ernstige cultuurfout van de Haagse rechtbank", zoals de Nationale Ombudsman zich afvroeg, omdat niemand daar ooit vrijwillig met de waarheid naar voren wilde komen?

Lees verder »

Aangifte tegen Westenberg

Lees de aangifte tegen Hans Westenberg

Chipshol heeft aangifte gedaan tegen Westenberg

Lees hier de aangifte »


rechterwestenberg.com & os templates