Van een onzer verslaggevers

Justitie onderzoekt meineed rechter

De Telegraaf, 10 februari 2010

UTRECHT, woensdag Naar de oud-vicepresident van de Haagse rechtbank Hans Westenberg wordt door het openbaar ministerie in Utrecht een strafrechtelijk onderzoek ingesteld.
        Westenberg wordt verdacht van valsheid in geschrifte en het plegen van meineed in de al jaren slepende Chipsholzaak: een juridisch conflict tussen de gelijknamige projectontwikkelaar en Schiphol over grond nabij de luchthaven.
       Op 1 oktober vorig jaar ging Westenberg op eigen verzoek met vervroegd pensioen. Aanleiding was een uitspraak van het gerechtshof dat had vastgesteld dat de rechter telefonisch contact heeft gehad met advocaten in de Chipsholzaak waarover hij zich moest buigen. Hij zou daardoor niet langer onpartijdig zijn. Westenberg zou hierover later onder ede hebben gelogen.
       Inzet is grond ten zuidoosten van Schiphol, waarop Chipshol wil bouwen. Dat wil Schiphol voorkomen.

Hans Westenberg
Hans Westenberg

Door uitspraken van de oud-rechter is de projectontwikkelaar voor miljoenen benadeeld. Chipshol won later in hoger beroep. Het OM in Utrecht zegt dat er voldoende aanwijzingen zijn voor een onderzoek.

 

De affaire Westenberg

Waar gaat de affaire Hans Westenberg over?

17 oktober 2014

Westenberg loog weer tijdens hoger beroep in Arnhem

Poot: meinedige oud-rechter Westenberg roept meer vragen op

Is de affaire Westenberg, over de liegende vice-president van de Haagse rechtbank, het topje van een ijsberg?
Staat die zaak niet voor "een ernstige cultuurfout van de Haagse rechtbank", zoals de Nationale Ombudsman zich afvroeg, omdat niemand daar ooit vrijwillig met de waarheid naar voren wilde komen?

Lees verder »

Aangifte tegen Westenberg

Lees de aangifte tegen Hans Westenberg

Chipshol heeft aangifte gedaan tegen Westenberg

Lees hier de aangifte »


rechterwestenberg.com & os templates