Eenvandaag - 4 november 2010


Het onberispelijke imago van de rechterlijke macht ligt onder vuur. De rechters van PVV-leider Geert Wilders werden na enkele blunders gewraakt en vandaag worden enkele rechters zelf onder ede gehoord. In de Chipshol-zaak zou oud-rechter Hans Westenberg advocaten onder druk hebben gezet en hij wordt beschuldigd van partijdigheid. Wie gaat de gangen na van rechters die mogelijk in de fout zijn gegaan?
In EenVandaag aandacht voor het verhoor van Westenberg. Advocate Marianne Dumont voelde zich door hem geïntimideerd en hoogleraar Maurits Barendrecht pleit voor meer controle op rechters.

12 reacties
 • Dhr. J. Bolderman, 04 november 12:22: Geachte redactie van EénVandaag ik zie uit naar een pittige uitzending die tot nadenken zet bij het Nederlandse volk, de politiek en 'last but not least' de Rechtelijke macht. Wie controleert en grijpt in bij de rechters als zij de fout ingaan?
 • Harry Breevoort, 04 november 14:04: Waarom een rechter boven de wet stellen. Ook de magistraat is kwetsbaar, dat heeft het verleden wel aangetoond. Rechters dienen ook getoetst te worden net als een hoofdcommissaris.
 • Jansen, 04 november 14:32: Dat rechters als ze fouten maken, of zelfs helemaal in de fout gaan, niet boven de wet staan is staat buiten kijf. De wraking van de "Wilders rechters" was terecht, en geeft aan dat het systeem zo slecht nog niet werkt.
 • Jansen, 04 november 14:45: Dat rechters als ze fouten maken, of zelfs helemaal in de fout gaan, niet boven de wet staan is buiten kijf. De wraking van de "Wilders rechters" was terecht, en geeft aan dat het systeem nog zo slecht niet werkt.
 • Jansen, 04 november 14:48: Maar de reactie van Wilders zelf ("als ik niet wordt vrijgesproken zijn ze *dus* partijdig, en dan kan ik mijn aanhang niet verwijten dat ze het recht in eigen hand nemen") is natuurlijk te zot om los te lopen.
 • Gijs van den Brink, 04 november 14:58: Gisteren las ik dat volgens de AIVD "links"veel gevaarlijker is dan "rechts".de echte dreiging komt vanuitorganisaties, zoals de AFA en het KAFKA. Onze rechters komen toch ook uit linkse hoek? Dus..., vul maar in. Door de PVV misschien verandering?
 • hertje, 04 november 15:15: Velen weten wel íets"van elkaar en houden elkaar de hand boven het hoofd;zie het boek:De Demmink Doofpot!De een heeft de ander in de tang en daarom stinkt de rechterlijke macht de pan uit!We moeten af van de voor-het-leven-benoemd e rechters!
 • keuleniscool, 04 november 15:37: Ik ben veel ingebeelde rechters tegen gekomen .
  En hoe meer ingebeeld , hoe erger ze waren !
  En zij stonden boven de wet , en met de wetten veegden ze de vloer mee aan ...
 • Lohengrin, 04 november 17:45: Ikzelf heb ook geen vertrouwen meer in de rechterlijke macht van Nederland. Een toezichtsorgaan is derhalve zeer wenselijk. Rechters moeten objectief, onpartijdig en rechtvaardig zijn.
 • mr P.Lensink, 04 november 17:53: Aan de onaantastbaarheid van rechters moet inderdaad iets worden gedaan. Zie bijvoorbeeld de Schiedammerparkmoord. Ze zijn vaak onprofessioneel, te weinig leidinggevend en houden verzoeken van de verdediging die op waarheidsvinding ongemotiveerd af
 • M.Blok, 04 november 18:36: Aub geen "waakhond" constructie! Alles wordt met kwaliteitssystemen of keurmerken zogenaamd opgelost.Dat is niet de oplossing, ook niet in het onderwijs of de gezondheidszorg.Draag gewoon zorg voor professionaliteit en effectief en efficient werken!
 • Lohengrin, 04 november 19:21: @M.Blok, 04 november 18:36,
  toezicht is in alle opzichten zeer wenselijk maar ook nodig anders doet ieder alles in diens eigen belang, dit moeten wij met z'n allen niet willen.

 

De affaire Westenberg

Waar gaat de affaire Hans Westenberg over?

17 oktober 2014

Westenberg loog weer tijdens hoger beroep in Arnhem

Poot: meinedige oud-rechter Westenberg roept meer vragen op

Is de affaire Westenberg, over de liegende vice-president van de Haagse rechtbank, het topje van een ijsberg?
Staat die zaak niet voor "een ernstige cultuurfout van de Haagse rechtbank", zoals de Nationale Ombudsman zich afvroeg, omdat niemand daar ooit vrijwillig met de waarheid naar voren wilde komen?

Lees verder »

Aangifte tegen Westenberg

Lees de aangifte tegen Hans Westenberg

Chipshol heeft aangifte gedaan tegen Westenberg

Lees hier de aangifte »


rechterwestenberg.com & os templates