Mogelijk 6 jaar cel voor Kalbfleisch

NOS Journaal - 14 april 2011

NMa-topman Pieter Kalbfleisch wordt door het openbaar ministerie verdacht van meineed. Hij zou opzettelijk een onjuiste verklaring hebben afgelegd, terwijl hij onder ede werd gehoord door de rechter. Ook zou er sprake zijn van belangenverstrengeling.

Toen duidelijk werd dat de rijksrecherche was ingeschakeld om onderzoek te doen naar de NMa-topman heeft minister Verhagen (Economische Zaken) ingegrepen. De bewindsman maakte zich volgens welingelichte kringen grote zorgen over de positie van de NMa als onafhankelijk toezichthouder en het ministerie heeft dat in een gesprek met Kalbfleisch duidelijk gemaakt, waarna besloten werd dat de topman onmiddellijk met verlof zou gegaan.

Ontkenning

Kalbfleisch, samen met zijn vrouw één van de bekendste societyfiguren van Nederland, ontkent de aantijging ten stelligste. De topman wordt tijdens het verlof doorbetaald. Volgens zijn woordvoerder neemt hij vakantiedagen en aanvullende vrije dagen op. Bestuurslid Henk Don neemt zijn functie als voorzitter van de kartelwaakhond waar.

De kans dat Pieter Kalbfleisch terugkeert is gering. Eind juni zou hij afscheid nemen als voorzitter van de NMa en met pensioen gaan. Vorige week werd Kalbfleisch door een vroegere minnares, tevens griffier bij de Haagse rechtbank, beschuldigd als rechter een rechtszaak in de al 24 jaar slepende Chipsholzaak te hebben beïnvloed ten behoeve van een vriend van hem. De Chipsholzaak draait om een transactie met bouwgrond op de luchthaven Schiphol.

De griffier had dit al eerder in 2007 via een anonieme brief naar de media bekend gemaakt. Kalbfleisch noemt de inhoud van de anonieme brief onder ede „kletskoek”. „Ik kan U zeggen dat er maar weinig juiste dingen in deze brief staan”, zei de NMa-topman tegen de rechter.

De affaire Westenberg

Waar gaat de affaire Hans Westenberg over?

17 oktober 2014

Westenberg loog weer tijdens hoger beroep in Arnhem

Poot: meinedige oud-rechter Westenberg roept meer vragen op

Is de affaire Westenberg, over de liegende vice-president van de Haagse rechtbank, het topje van een ijsberg?
Staat die zaak niet voor "een ernstige cultuurfout van de Haagse rechtbank", zoals de Nationale Ombudsman zich afvroeg, omdat niemand daar ooit vrijwillig met de waarheid naar voren wilde komen?

Lees verder »

Aangifte tegen Westenberg

Lees de aangifte tegen Hans Westenberg

Chipshol heeft aangifte gedaan tegen Westenberg

Lees hier de aangifte »


rechterwestenberg.com & os templates