NMa-baas Kalbfleisch per direct met verlof vanwege Chipshol

© ANP.

 

NMa-topman Pieter Kalbfleisch is per direct voor onbepaalde tijd met verlof. De bestuursvoorzitter neemt daarmee de tijd en ruimte om zich te verweren in beschuldigingen rond de zogenoemde Chipsholzaak. Dat maakte de mededingingsautoriteit vandaag bekend.

Volgens de NMa is het besluit genomen omdat de Rijksrecherche een onderzoek is begonnen naar verklaringen die Kalbfleisch eerder aflegde in de al jaren slepende affaire rond bouwgrond op Schiphol. Daarbij zijn beschuldigingen geuit dat de NMa-voorzitter bij een rechtszaak meineed zou hebben gepleegd. Ook zou er sprake zijn van belangenverstrengeling.

Voormalig directeur van het Centraal Planbureau Henk Don, nu bestuurslid bij de NMa, neemt de taken van Kalbfleisch waar. De termijn van Kalbfleisch bij de NMa loopt op 30 juni af.

Eigen adviseur

De NMa laat weten dat de organisatie op geen enkele manier betrokken is bij de Chipsholzaak. 'Kalbfleisch heeft een eigen juridisch adviseur en woordvoerder om hem in deze zaak bij te staan.' Verder laat de NMa weten de keuze van Kalbfleisch te respecteren, zodat hij de handen vrij heeft om zaken uit het verleden naar behoren af te handelen. 'En de NMa hier niet onnodig mee te belasten.'

De affaire Westenberg

Waar gaat de affaire Hans Westenberg over?

17 oktober 2014

Westenberg loog weer tijdens hoger beroep in Arnhem

Poot: meinedige oud-rechter Westenberg roept meer vragen op

Is de affaire Westenberg, over de liegende vice-president van de Haagse rechtbank, het topje van een ijsberg?
Staat die zaak niet voor "een ernstige cultuurfout van de Haagse rechtbank", zoals de Nationale Ombudsman zich afvroeg, omdat niemand daar ooit vrijwillig met de waarheid naar voren wilde komen?

Lees verder »

Aangifte tegen Westenberg

Lees de aangifte tegen Hans Westenberg

Chipshol heeft aangifte gedaan tegen Westenberg

Lees hier de aangifte »


rechterwestenberg.com & os templates