Bedorven kalfsvlees

Dossier Westenverk Bedorven Kalfsvlees Youp van 't Hek

NRC Youp van 't Hek, 16 april 2011 Origineel

Kalbfleisch! Mooi woord. Zeker als je het goed Duits uitspreekt. Gedisciplineerd. Herr Kalbfleisch! Klinkt toch anders dan kalfsvlees. Herr Kalbfleisch zit in de shit. En niet een beetje. Beticht van meineed en corruptie. Vriendje bevoorrecht. Corpsballenmaatje. Een zekere Westenberg heeft het klusje voor hem geklaard. De zaak kwam aan het rollen door een wraakzuchtige ex, die niet mals was met haar beschuldigingen. Niet in de dorpskroeg geuit, maar onder ede bij een rechtbank. Kalbfleisch ontkent uiteraard, Westenberg ook. Het gaat om een zaak tussen Van Andel en ene Jan Poot. Een proces over dure grond rond Schiphol. Poot verloor van Van Andel, een hele goede vriend van Kalbfleisch. Deze mocht ooit vakantie vieren in een huisje van Van Andel. Met de wraakzuchtige ex. Gratis uiteraard. Nou gratis? Achteraf de duurste vakantie ooit.

Kalbfleisch is voorlopig geschorst. Dan kan hij zich concentreren op de zaak. Hij heeft veel schijn tegen. Hij gaf als voorzitter van de NMa nog wel eens klusjes aan Westenberg. Goed betaalde schnabbeltjes. Nou mogen rechters niet bijbeunen, dus gebeurde het op naam van de vrouw van Westenberg. Iedereen voelt de jeuk en de pukkeltjes. Juridisch gekonkel van zogenaamd onkreukbare juristen.

Als alles waar blijkt te zijn, dan is het een geweldige overwinning voor de krasse bejaarde Jan Poot. De 86-jarige zakenman heeft al die jaren geroepen, geschreeuwd, gekrijst en gefluisterd dat de zaak stonk. Dat het niet deugde. Hij plaatste paginagrote advertenties in kranten. Jan vertelde keer op keer dat het niet klopte. Hij schijnt miljarden te gaan claimen. Zou geweldig zijn als hij die kreeg. Hij is een straatvechter naar mijn hart. Knokken tot het gaatje. Het lekkerste aan de zaak is natuurlijk dat er liefde in het toneelstukje meespeelt. Een teleurgestelde ex. De griffier in dit geval. Zij deed het met Kalbfleisch. Neemt zij na jaren wraak? Die dient koud gegeten te worden, dus het zou zomaar kunnen. Is het privéwrok of gaat het haar echt om het onrecht dat die Jan Poot is aangedaan? Moeilijk om dat los van elkaar te zien.

Begreep dat de vrouw ook bang is. Bang voor Westenberg en Kalbfleisch? Zullen de heren wat maffiosi op de dame afsturen? Dat zal toch niet? En hoe zit het met Kalbfleisch en Van Andel? Was Kalbfleisch de familie Van Andel nog wat schuldig? Dat er in de studententijd ooit iets is voorgevallen tussen de heren? Iets met een mutsig kakkersmeisje! Zou toch geweldig zijn. Dat het verder gaat en dieper. Dat het uiteindelijk over een ontvreemde ijsmuts gaat of een collegeshawl. Zoiets onbenulligs. Dat dat voorval de uiteindelijke oorzaak van de val van Kalbfleisch is! Dan heb je een boek en een film en een toneelstuk. Niet veel later de musical. Prachtig toch?

Ik vind het heerlijk nieuws. Het lucht me op. Toch wat verward door de chaotisch begonnen lente vol Japan, Alphen en Baflo. Nieuws dat je niet wilt. En dan wil Bonnie St. Claire ook nog dood. Althans dat las ik. Dacht eerlijk gezegd dat ze jaren geleden al was overleden. Nee, ik wil geweldloos nieuws. Nieuws zonder doden. Een lekkere Haagse rechtbankbeerput die goed stinkt. En waar nog veel meer troep uit komt. Misschien weet Kalbfleisch ook nog wel wat over vroegere collega’s. Andere corrupte rechters, die ook in de vakantiehuisjes van de familie Van Andel met eenzame griffiertjes lagen te hutseflutsen. Misschien wordt wel bekend dat de familie Van Andel jarenlang alle bedrijfsuitjes van de Haagse rechtbank financierde. Heerlijk lijkt me dat. Allemaal van die onverstaanbare corpsballen in de getuigenbankjes! En de rechters die die zaken behandelen blijken ook weer corrupt. Iedereen wraakt iedereen. Mij zou het niet verbazen. Maar dan vallen er misschien wel slachtoffers: Kalbfleisch eindigt dan hangend aan een brug, Westenberg gaat voor een intercity, de griffier neemt een overdosis. Groot Italiaans drama. Hoe het eindigt? Op al hun begrafenissen zingt Bonnie. Die komt er door de affaire weer helemaal bovenop.

De affaire Westenberg

Waar gaat de affaire Hans Westenberg over?

17 oktober 2014

Westenberg loog weer tijdens hoger beroep in Arnhem

Poot: meinedige oud-rechter Westenberg roept meer vragen op

Is de affaire Westenberg, over de liegende vice-president van de Haagse rechtbank, het topje van een ijsberg?
Staat die zaak niet voor "een ernstige cultuurfout van de Haagse rechtbank", zoals de Nationale Ombudsman zich afvroeg, omdat niemand daar ooit vrijwillig met de waarheid naar voren wilde komen?

Lees verder »

Aangifte tegen Westenberg

Lees de aangifte tegen Hans Westenberg

Chipshol heeft aangifte gedaan tegen Westenberg

Lees hier de aangifte »


rechterwestenberg.com & os templates